kazik4x4, a czym ty jechales 300 km/h :shock: bo chyba nie skoda
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Fastresponse jest nowszą konstrukcja , 01 jest wycofywana.
Zamieszczone przez efishA co myślicie o oponach KORMORAN IMPULSER B2 :?:
szkoda w 195/50/15 tania i dobra to tylko i wyłącznie bravuris2O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Witam
Z kuli tego że zbliżą sie wiosna (przynajmniej tak powinno być .) pragne podzielić się swoim doświadczeniem .
Autkiem jeżdżę dużo około 5 tys miesięcznie i miałem okazje sprawdzić już wiele opon ,
Goodyear Eagle F1 , dunlopy sport maxxy , FALKEN FK , barumy bravuris i Toyo T1R
Powiem tyle Bezkonkurencyjne są TOYO - genialna przyczepność na zakrętach , pewne prowadzenie , i stosunkowo niska ścieralność ( jedyna opona która mnie zaskoczyła swoja jakościa )
dalej Goodyear też bardzo dobra opona , nie mam jej nic do zarzucenia poza tym ze szybko znika...
dunlopy - Jedni chwalą że świetne opony , jak dla mnie niczym się nie wyróżniają (przyzwoita opona)
barumy- Twarda opona z niską przyczepnością nieprzewidywalna na szybkich łukach !
ifalkeny . Bardzo miękkie opony za miękkie , tragicznie trzymają w zakrętach masz wrażenie ze auto pływa na zakretach .
2 ostatnie pozycje napewno ostatni raz pojawiły się na moim aucie z daleka od tych opon !
Co do toyo to właśnie rozglądam sie na Felgami 17' a opony juz są wybrane
Pozdrawiam i PRZYCZEPNOŚCI !
Dodam jeszcze jedno wszystkie te opony były jeżdzone w seacie leonie (taka sama płyta jak octavia) rozmiar felgi 225/45/ 17
Oczywiście są to moje osobiste odczucia i pewno znajdą się osoby które sądzą inaczej ;-)
Komentarz
-
-
szkoda, czernobyl, no to mokre to mały problem własnie. ale za to opona w miarę nowoczesna bieżnik owo , cicha. pracownik sie mało nie rozwalił , ale jechał zas zubko , na pewnoo , tak więć da się na tym jeżdić
don 01 jest oponą wycofywana powoli z prodkukcj , ciężkoj est fabryce zastąpić cąloą gamę opon na raz dlatego sa wycofywane powoli , tym bardziej ze zerjoeden to była niezła gumaO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawid_tdiPowiem tyle Bezkonkurencyjne są TOYO - genialna przyczepność na zakrętach , pewne prowadzenie , i stosunkowo niska ścieralność ( jedyna opona która mnie zaskoczyła swoja jakościa )
Są miększe niż Toyo, zużyją się przez to trochę szybciej, ale za to jeszcze lepiej kleją się do drogi, szczególnie mokrej :twisted:Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez donleszekmw, napisałeś że dunlop sp 01 jest wycofywana, czy to oznacza ze jej juz nie produkuja i w sprzedaży są tylko zapasy magazynowe ze starej daty?Zamieszczone przez leszekmwdon 01 jest oponą wycofywana powoli z prodkukcj , ciężkoj est fabryce zastąpić cąloą gamę opon na raz dlatego sa wycofywane powoli , tym bardziej ze zerjoeden to była niezła gumaAudi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
leszekmw, dzięki za opinię nt. b2 - teraz przypominam sobie, że to właśnie Ty pisałeś o jakichś problemach z nią
dobra, poradźcie coś na ostateczne starcie w kategorii budget, 195 65 15H:
- uniroyal rainexpert (~170/szt)
- bravuris2 (~160/szt)
na razie skłaniam się ku wersji "rainexpert", boje się za to szumu opon kierunkowych - tym bardziej, że całe lato jeżdżę z otwartym szyberdachem, bo klimy niet
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldampodobno 01 zastepuje 01
Zamieszczone przez czernobylałe lato jeżdżę z otwartym szyberdachem, bo klimy nietO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
aldam, aa... teraz sobie pzypominam , faktycznie w jednych rozmiarach są takie jak na Twoim zdjęciu a w innych takie jak 01. sprzedawałem nawet takie opony z miesiąc temu , ładnie wyglądały i też się zdziwiłem że przyszły inne jak 01O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
nie , i raczej nie za bardzo się mam gdzie dowiedzieć żeby to było miarodajne, to nowa opona więc musi pojeździć. a ze występuje tylko w dużych rozmiarach to nie sprzedaje się jej dużo.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
Komentarz